Home
TV
Radio
Over ERTS
Agenda
Reacties
Nieuws
Links
Medewerkers


Zoeken op ERTS

               ERTS Televisie - Detail van de uitzending
 
REVOLUTIE IN LIMBURG - 29-04-2012 om 09:10

Tim Garré, een tweeëntwintigjarige jongeman uit Bree, had sinds lange tijd de droom om alle christenjongeren uit Limburg samen te brengen in een jeugdkerk. Dit jaar kwam die droom in vervulling met het eerste event “Deep Impact” in het cultureel centrum van Peer. Zijn project is niet enkel voor jongeren bedoeld, het wordt ook door jongeren zelf geleid. Tim: “Het oorspronkelijk idee is een event neerzetten voor jongeren. Daar proberen wij ons aan te houden, opeen vrij spectaculaire manier,dat wel. We willen echt kwaliteit leveren en de jongeren iets mee geven,diepgang. Mijn doel is zoveel mogelijk jongeren in de organisatie betrekken.Ik merk dat in de gemeentes wel jongeren zitten, maar omdat alle posten in de gemeentes al bezet zijn door volwassenen, die jongeren niet de kans krijgen om hun talent te ontwikkelen binnen de gemeente. Daar wil ik wel de kans voor geven bij de jeugdkerk.

De jeugdkerk is opgesplitst in verschillende werkgroepen: dramateam, dansteam, decoratieteam, de band. Elk zo'n talent plaatst hij ineen passende werkgroep. Zijn rechterhanden hoofdverantwoordelijke van het dramateam was Liesje Van Hove. Liesje is twintig en afkomstig uit Peer, maar haar idealisme ging verder dan haar geboortestreek. Ze besloot verdere studieplannen tijdelijk opzij te zetten om eerst voor vijf jaar naar Borneo te gaan als zendeling.Het betekende ook haar 'voorlopige' afscheid van de jeugdkerk. Liesje: Ik heb daar eerder al zeven maanden in de jungle gewerkt ineen kinderdorp en dat is me zo goed bevallen dat ik wou teruggaan. Dat land heeft mijn hart gestolen, en ik wil die kinderen een kans geven opeen normaal leven, op opvoeding,om naar school te gaan,.. want die kans krijgen ze niet als ze worden achtergelaten in de jungle. ERTS schept een beeld van deze twee gepassioneerde jonge mensen, en de jeugdkerk.

REVOLUTIE IN LIMBURG, 29/04/2012, 09:10 u. op EEN en 23:40 u. op CANVAS. Deze tijdstippen kunnen nog wijzigen raadpleeg uw programmagids. Meer informatie:www.jeugdkerktherevolution.be

 

« terug naar de vorige pagina
Bekijk ook de oude uitzendingen in het archief »