Home
TV
Radio
Over ERTS
Agenda
Reacties
Nieuws
Links
Medewerkers


Zoeken op ERTS

               ERTS Televisie - Detail van de uitzending
 
IN BLIJDE VERWACHTING - 23-12-2012 om 23:40

Het einde van de maja-kalender: een wereldwijde hype die heel wat mensen in de ban gehouden heeft. Zou de wereld dan toch vergaan, of was het allemaal drukte om niets ? Aardbevingen, vulkaanuitbarstingen, meteorieten, tsunami's: voor onheilsprofeten de voorboden van de totale vernietiging. Anderen zien nog voldoende perspectief voor een hoopvolle toekomst.

Willy Nullens werkte tot zijn pensioen als klinisch adviseur op de faculteit geneeskunde van de UCL. Daarnaast was hij ook gastprofessor aan de Evangelische Theologische Faculteit in Leuven en bekleedde hij heel wat bestuursfuncties. Als wetenschapper hecht hij niet al te veel waarde aan de voorspellingen van de maja's, maar hij sluit niet uit dat er een einde komt aan het leven zoals we dat nu kennen. Echter, als christen ziet hij de toekomst niet somber in. Voor hem betekent de 'eindtijd' in de eerste plaats een overgang naar iets veel mooiers: een nieuwe hemel en een nieuwe aarde.

Lea Brebels, Willy's vrouw, is een verdienstelijk beeldend kunstenaar die heel wat schilderijen en etsen produceerde. Nu kan kunst de wereld wellicht niet redden, maar toch wil ze graag door haar artistiek creaties een positieve boodschap doorgeven over heden en toekomst. 'Er is al zoveel miserie en negatief gedoe in de wereld. De kunstenaar heeft dan een opdracht, een soort taak, denk ik, om mensen op te vrolijken, om mensen moed te geven'.

Misschien is juist de Kerstperiode de meest geschikte tijd om voor goed nieuws te zorgen. Vandaag de dag draait het Kerstfeest vooral rond gezelligheid, cadeautjes en lekker eten. Dat Jezus Christus naar de aarde kwam, is iets waar steeds minder mensen bij stil staan. En dat de Bijbel Zijn terugkeer naar de aarde voorspelt, houdt vrijwel niemand bezig. Toch ligt voor mensen als Willy en Lea nu juist daarin het mooie vooruitzicht. Willy: 'Wij zien uit naar de wederkomst van Jezus Christus die beloofd heeft dat die zal terugkeren en een nieuwe aarde en hemel zal scheppen en daar kijken we met blijdschap en niet met angst maar hoopvol, dat geeft vreugde en tevredenheid. Wat dat betreft zijn we dus in blijde verwachting'.

In Blijde Verwachting: Is de aarde ten dode opgeschreven, of kunnen we vol vertrouwen de toekomst tegemoet zien ? Het einde van de maja-kalender veroorzaakt heel wat paniek, maar christenen vinden in de Bijbel een hoopvol perspectief.

één, zondag 23/12/2012, 10:30 u., CANVAS, 23:40 u.
 

« terug naar de vorige pagina
Bekijk ook de oude uitzendingen in het archief »