Home
TV
Radio
Over ERTS
Agenda
Reacties
Nieuws
Links
Medewerkers


Zoeken op ERTS

               ERTS Televisie - Detail van de uitzending
 
KOFFIE MET GEBED - 08-09-2013 om 10:39

KOFFIE MET GEBED …
08/09/2013, op één en op CANVAS


Veel wielertoeristen combineren het nuttige met het aangename: fietsen om aan de conditie te werken en onderweg bij de talrijke cafés stoppen om op een terrasje de dorst te lessen. De sportievelingen die deze zomer in Limburg rondreden, kregen in de buurt van Wijchmaal een bijzonder aanbod: koffie met gebed.

Willy Maesen, paardenliefhebber, kunstenaar, zwerver, zorgverlener, … Geloof en engagement vormen de rode draad in zijn leven. Opgegroeid in de jaren zestig, een tijd van veel idealisme en weinig materialisme. Zijn sandalen en zijn lange baard verraden een hippieverleden… Het verhaal begint met een oude ‘werfwagen’ die op de kop kon tikken. Willy ervan om er mee rond te trekken en het evangelie te verkondigen. Maar zolang die plannen nog niet concreet worden, heeft de ‘keet’ een andere bestemming. Voorbijgangers worden uitgenodigd om koffie te drinken, een babbel te houden en eventueel gebed te vragen. Soms nodigt Willy de gasten al zingend en gitaarspelend uit. Het levert heel wat interessante gesprekken op.

Drie zaken vormen de rode draad in het leven van Willy en zijn vrouw Marleen: gastvrijheid, zorg en evangelisatie. In de zorgsector liggen hun professionele activiteiten, de gastvrijheid beoefenen ze thuis. De goede boodschap wordt door woord en daad overgedragen. In zijn vrije tijd beitelt hij houtsculpturen uit takken, boomstammen en oude balken. Hij timmert ook aan de weg als een van de leden van de Old Fellows – vier vrienden die muziek met inhoud brengen.

ERTS volgde het gezin Maesen en maakte een portret van dit Limburgse echtpaar, dat een groot hart heeft voor de medemens.


Koffie met Gebed: Willy Maesen trakteert de voorbijgangers op het Limburgse fietsroutenetwerk op een bijzondere combinatie, die wenkbrauwen doet fronsen maar ook veel enthousiaste reacties uitlokt …

één, zondag 08/09/2013, 10:40 u., CANVAS, 00:20 u.
 

« terug naar de vorige pagina
Bekijk ook de oude uitzendingen in het archief »