Home
TV
Radio
Over ERTS
Agenda
Reacties
Nieuws
Links
Medewerkers


Zoeken op ERTS

               ERTS Bestuur
 
Adri VAN DEN BERK
Adri VAN DEN BERK - Bestuurslid

Adri woont in Hasselt en is reeds vele jaren werkzaam in gemeenteopbouw en het opzetten van nieuwe kerkelijke gemeenschappen. Momenteel in Zutendaal. Vroeger was hij de stuwende kracht achter het gospelmuziek programma 'Rejoice' dat op verschillende plaatsen in Vlaanderen op lokale radio's werd uitgezonden. Hij was ook al betrokken bij de Christelijke Vlaamse Omroep (CVO), een project dat in de jaren tachtig zendtijd via de kabel wilde verkrijgen.
Profiel bekijken »
Arie AMBACHTSHEER
Arie AMBACHTSHEER - Programmacoördinator

Arie Ambachtsheer werkte ongeveer veertig jaar voor de Nederlandse televisie. In het begin was dat voor de EO en later bouwde hij een carrière uit als regisseur bij de NOS. Hij houdt ervan dat ERTS werkelijk interesse toont voor diegene die aan het woord is en diepgang brengt ten opzichte van de huidige, wat oppervlakkige, televisieprogramma’s. Hij wil dan ook graag zijn kennis overdragen aan het ERTS-team. Arie zetelt in het bestuur en begeleid de afdeling productie.
Profiel bekijken »
Koen CELIS
Koen CELIS - Bestuurslid

Koen CELIS IS bestuurslid van ERTS. Hij vertegenwoordigt er de kerken van het Verbond van Vlaamse Pinkstergemeenten. In het 'dagelijkse leven' is hij mede-verantwoordelijke van de Christengemeente te Londerzeel, en een groot deel van zijn tijd besteedt hij ook aan zijn taak als voorzitter van VVP;
Profiel bekijken »
Theo LE JEUNE
Theo LE JEUNE - Bestuurslid

Dicht betrokken bij de oprichting van ERTS. Daarvoor ook mede-initiatief-nemer voor het CVO-project (Christelijke Vlaamse Omroep). Theo is reeds jaren actief bij de Evangelische Christengemeenten Vlaanderen (ECV), en mede-verantwoordelijke van de Christengemeente te Boom. Hij woont in Reet (Rumst).
Profiel bekijken »
 
               ERTS Radio
 
Bert ORIS
Bert ORIS - montage radio-programma's

Woont in Hoeselt, en werkt één verdieping lager in zijn studio Sound House. Heeft al heel wat CD’s voor verschillende artiesten opgenomen, en verzorgt ook andere multi-media-projecten. Geluidstechnicus in hart en nieren met een feilloos gehoor voor alles wat er technisch mis kan gaan (en een geniaal vermogen om dat allemaal weer te corrigeren). Bert verzorgt de montage van de ERTS-Radio-programma’s.


Profiel bekijken »
Carla DE RUYCK
Carla DE RUYCK - Presentatrice

Kwam bij de radio in beeld door haar medewerking aan een Gospel-Time radio-programma. Carla heeft een aangename radio-stem, en daardoor is ze uitstekend geschikt als presentatrice. Jarenlang sprak ze hele boeken in voor de blinden-bibliotheek. Carla woont in Eigenbilzen.Profiel bekijken »
David VAN WAEYENBERGHE
David VAN WAEYENBERGHE - redactie, interviews (tot 2003)

Kwam als student Journalistiek bij de radio-redactie kijken. Hij is inmiddels afgestudeerd en trekt voor ERTS regelmatig op reportage. David is een uitgesproken sportliefhebber, en een echte Anderlecht-fan. Dat hij als free-lance journalist ook over heel wat matchen verslag uitbrengt, is dan ook zeker geen verrassing, maar hij vervult ook heel wat andere taken voor de geschreven pers.


Profiel bekijken »
Jean BOS
Jean BOS - Programmamaker

Jean Bos wou altijd al graag bij de radio werken. Na een uitzending van ERTS over zijn levensverhaal sloot hij prompt bij de stichting aan. Hij is een man die over een ongelooflijke kennis beschikt. Iemand die zeer integer is, erg vrolijk en er altijd honderd procent voor gaat.
Profiel bekijken »
Jean LOYENS
Jean LOYENS - Redacteur, presentator

Solliciteerde ooit bij ERTS-TV, maar werd uiteindelijk de stem van de Radio-uitzendingen. Zijn stem gebruikt hij ook om te zingen, eerst onder de artiestennaam John Belvedeer, tegenwoordig als lead-zanger van de gospel & praise-band ‘New Joy’. Jean woont in Genk, en is in het dagelijks leven werkzaam in de computer-branch. Hij maakt deel uit van de radio-redactie, verzorgt af en toe een interview, maar is bovenal de vaste presentator.
Profiel bekijken »
Veerle THEYS-DE WITTE
Veerle THEYS-DE WITTE - redactie, interviews - tot 2005

In een toneelstukje tijdens een Kertsviering, speelde ik een journaliste. Achteraf vroeg iemand me wat ik zou vinden van echt radio-werk. Ik ben toen meegeweest naar een redactie-vergadering, eerst om op de achtergrond mee te werken; daarna ook om zelf interviews af te nemen.
Profiel bekijken »
 
               ERTS TV
 
Emmanuël WIJMAN
Emmanuël WIJMAN - Geluids- en (soms) cameraman

Al heel lang heeft Emmanuël een bijzondere interesse voor als wat beeld en geluid te maken heeft. Toen hij hoorde dat ERTS nog wel wat medewerkers kon gebruiken, aarzelde hij niet om zich kandidaat te stellen. Bij de meeste producties is Emmanuël de geluidsman van dienst, en af en toe zorgt hij ook voor beeldmateriaal.
Profiel bekijken »
Stef STES
Stef STES - realisator-editor/camera-man

Van jongs af aan geïnteresseerd in alles wat met de media te maken heeft. Sinds zijn studie werkzaam in de sector; Stef produceerde ook voor de Nederlandse TV veel programma’s (o.a. voor de Evangelische Omroep via ‘The Company’ en voor RTL-4). Heeft aan iedere ERTS-uitzending bijgedragen, als camera-man, maar ook als ‘monteur’. Stef bepaalt dus grotendeels het uitzicht van de programma’s. Stef woont in Tongeren.
Profiel bekijken »
 
               ERTS Diversen
 
Ada SIMOENS
Ada SIMOENS - (tot 2007) - Perscontacten

Voor de radio- en TV-programma's worden er regelmatig persberichten geschreven aan de schrijvende pers in Vlaanderen. Het was de taak van Ada om daarna naar de verschillende redacties te bellen, en nog een beetje extra aan te dringen op publicatie. Regelmatig was het resultaat daarvan zichtbaar in de Vlaamse dagbladen en tijdschriften. Ada Simoens belde daarnaast ook af en toe naar de Vlaamse evangelische kerken, om wat extra aandacht te vragen voor de ERTS-uitzendingen. Ada oefende haar taak met veel enthousiasme en plichtsbesef uit tot haar overlijden in 2007.
Profiel bekijken »
Anita LOOSEN-VAN DESSEL
Anita LOOSEN-VAN DESSEL - verantwoordelijke nazorg (tot 2008)

Op vrijwel iedere uitzending komen er telefonische reacties op het ERTS-informatie-nummer 03/457 00 00. Doorgaans is het Tangui die de telefoon opneemt en een antwoord tracht te geven op de vele vragen. Soms gaat het om algemene informatie, maar er is evenzeer gelegenheid om in alle discretie over een persoonlijke vraag of een probleem verder te praten. Dikwijls wordt er in de programma’s over een bepaalde problematiek gesproken, en Tangui en Anita helpen de luisteraars graag verder.Profiel bekijken »
Francinne WIJMAN
Francinne WIJMAN - nazorg

Toen de vorige nazorgmedewerkers naar Portugal vertrokken, werd er naarstig gezocht na opvolgers. De keuze viel op het echtpaar Jan en Francinne WIJMAN; Zij kenden het werk al een beetje, aangezien ze af en toe een invalbeurt verzorgden. Sinds enkele jaren staan ze paraat als er een radio- of TV-uitzending is - en wat dat laatste betreft vaak op uitzonderlijke uren ...
Profiel bekijken »
Jan WIJMAN
Jan WIJMAN - nazorg

Toen de vorige nazorgmedewerkers naar Portugal vertrokken, werd er naarstig gezocht na opvolgers. De keuze viel op het echtpaar Jan en Francinne WIJMAN; Zij kenden het werk al een beetje, aangezien ze af en toe een invalbeurt verzorgden. Sinds enkele jaren staan ze paraat als er een radio- of TV-uitzending is - en wat dat laatste betreft vaak op uitzonderlijke uren ...
Profiel bekijken »
Jules WILMS
Jules WILMS - Boekhouding, uitwerken programmateksten

Jules Wilms draait al een hele tijd mee bij ERTS en dat op verschillende terreinen. In de eerste plaats was hij gedurende een aantal jaren bestuurslid, en houdt hij zich nog altijd bezig met de financiële zaken. Verder is het zijn taak om de teksten van de radio-uitzendingen uit te typen; een tijdrovend, maar tegelijk ook boeiend werk. Op deze manier kunnen de programma's niet alleeen beluisterd, maar ook nagelezen worden.
Profiel bekijken »
Tangui LOOSEN
Tangui LOOSEN - verantwoordelijke nazorg (tot 2008)

Op vrijwel iedere uitzending komen er telefonische reacties op het ERTS-informatie-nummer 03/457 00 00. Doorgaans is het Tangui die de telefoon opneemt en een antwoord tracht te geven op de vele vragen. Soms gaat het om algemene informatie, maar er is evenzeer gelegenheid om in alle discretie over een persoonlijke vraag of een probleem verder te praten. Dikwijls wordt er in de programma’s over een bepaalde problematiek gesproken, en Tangui en Anita helpen de luisteraars graag verder.


F
Profiel bekijken »