Home
TV
Radio
Over ERTS
Agenda
Reacties
Nieuws
Links
Medewerkers


Zoeken op ERTS

               ERTS medewerkers - detail
 
Jean LOYENS
Jean LOYENS - Redacteur, presentator

Afdeling: Radio
Geboren in: 1965
Gehuwd met: Ann Michiels
Geslacht: man
Beroep: vertegenwoordiger Norman Belgium
Hobby's: computer, ERTS, internet, muziek
En van de ERTS medewerkers die in de eerste plaats bekend is vanwege zijn stem, is Jean LOYENS, vaste presentator van de radioprogramma's. Maar Jean verleende zijn medewerking al voordat er echt sprake was van uitzendingen op radio 1. Vanaf het prille begin liet hij ons weten te willen helpen bij het werk van ERTS. De eerste ontmoeting was tijdens een auditie voor het TV-werk. TV werd het niet voor Jean, maar op het gebied van de ERTSite op Internet (en de bijbehorende Internetradio) en als medewerker op de stands op verschillende ontmoetingsdagen droeg hij toch zijn steentje bij. En begin van dit jaar kwam er dan het radiowerk bij. Ditmaal hielden we hem de microfoon voor om zijn eigen verhaal te doen.

Jean, je hebt altijd al speciale aandacht gehad voor de radio ?
Ik heb heel wat gedaan voor de vrije radio, vroeger, zoals zovelen. Ik heb daar ervaring opgedaan, hoe je met knoppen moest werken, bijvoorbeeld. Verschillende jaren achter elkaar ben ik bij een aantal vrije radio's geweest, tot ik op een bepaald moment verhuisde, en er mee stopte.

Ook op muzikaal gebied ben je actief ?
Al van jongs af aan had ik muzikale interesses; op school heb ik in het zesde studie eens aan een talentenjacht meegedaan... Nadien was het een echte vrijetijdsbesteding. In 1988 heb ik de finale gewonnen van 'talent '88', nadat ik eerst de halve finale - op provinciaal niveau - had gewonnen. Soms treed ik nog op als John Belvedeer, maar ik ben ook de voorzanger van de praiseband 'New Joy'.

Heb je het idee dat het werk dat ERTS nu doet veel effect heeft ?
Ik geloof dat het heel belangrijk is wat we doen, en dat wordt me per uitzending duidelijker. Toen we net begonnen met ERTSradio hadden we de vraag 'wat kan dat kwartiertje eens in de veertien dagen nu opleveren?'. Zelf heb ik altijd de indruk gehad dat het werk wat we doen - op welk vlak dan ook - heel belangrijk is. Vergeet niet dat we zo'n 60.000 luisteraars hebben. Dus willen we zeker doorgaan met kwalitatief hoogstaande programma's te maken.

Wat kan ERTS in Vlaanderen betekenen?
We willen duidelijk maken dat er nog mensen zijn die werkelijk geloven en vasthouden aan de Bijbelse waarden. Daarom vind ik het zo belangrijk dat we bepaalde thema's durven aansnijden en standpunten durven innemen.

« terug