Home
TV
Radio
Over ERTS
Agenda
Reacties
Nieuws
Links
Medewerkers


Zoeken op ERTS

               ERTS medewerkers - detail
 
Kristel DE LEENHEER
Kristel DE LEENHEER - Radio-medewerkster

Afdeling: Radio
Geboren in: 1977
Geslacht: vrouw
Beroep: bediende
Hobby's: muziek, KRUISBANIER? erts, zwemmen, naar zee gaan
En verder: nog zoveel meer !
Kristel, je bent alweer een tijdje bij ERTS betrokken, wat heb je inmiddels gedaan ?
Interviews afgenomen, mensen gecontacteerd voor interviews, ‘n knipschema gemaakt, op redactievergaderin-gen aanwezig geweest en gezocht naar nieuwe ideeën. Verder de communicatie verzorgd tussen ERTS en Kruisbanier, zodat dat de programma’s van ERTS elke maand in de Kruisbanier verschijnen.

Hoe ben je in het werk van ERTS geïnteresseerd geraakt ? Had je al andere ervaring in het radiowerk ?
Tijdens een chat met Jean Loyens, die ook voor ERTS werkt, kwam ik te weten dat men nog medewerkers zocht. Ik heb een diploma Pers en Communicatie, maar mijn interesse/ervaring ging vooral uit naar de geschreven pers. Hij vroeg of ik hier geen interesse in had. Ondanks dat ik helemaal geen ervaring met radiowerk had, was ik er toch enthousiast over. Nieuwe dingen trekken mij altijd aan. Ik zei wel dat ik er eerst wilde over nadenken maar had wel besloten om naar de redactievergadering later te gaan. Nadien ben ik dan een paar keer op interview meegegaan en heb ik ook een knipschema gemaakt. Daarna lag het even stil, maar sinds enkele maanden ben ik er ingevlogen.

In onze interviews vragen we nogal eens aan de mensen hoe ze tot geloof gekomen zijn, maar wat is eigenlijk je eigen verhaal ?
Ik ben katholiek opgevoed maar kende zo goed als niets van de bijbel en bijbelse termen.
Drie jaar geleden was ik enkele maanden thuis omdat ik werk zocht en surfte ik in die periode nogal veel op het internet. Zo heb ik dan op een christelijk forum een vraag gesteld. Zoals dat meestal wel gaat op een forum, kreeg ik enkele antwoorden van mensen. Iemand daarvan stelde voor om er privé verder over te mailen. En van het een is het ander dan gekomen.

Je bent ook in de geschreven media actief, bij het maandblad KRUISBANIER. Vertel daar eens wat over ...
Zo’n 2 ½ jaar geleden ben ik bij de Kruisbanier terecht gekomen. De eerste maanden schreef ik alleen voor de regio Vlaams-Brabant/Brussel. Een jaar geleden ben ik ook voor de eindredactie verantwoordelijk geworden. De hoeveelheid werk die erbij komt zien is niet te onderschatten. Daarom werk ik sinds enkele maanden 3 volledige dagen voor de Kruisbanier maar eigenlijk is dat nog niet genoeg. We zouden er ook nog graag meer mensen bij krijgen, zodat we nog meer over Vlaanderen kunnen schrijven, want dat is tenslotte onze doelgroep. Naast de eindredactie hou ik mij nu ook bezig met een deel van de administratie.
In het dagelijks leven werk je voor de BEZ. Wat is je taak daar, en hoe is het om voor zo'n zendingsorganisatie te werken ?
Bij de BEZ doe ik het Nederlandstalig secretariaat en de receptie. Mijn taak is algemeen secretariaatswerk en dat gaat van brieven schrijven tot notulen nemen. Een opsomming van het werk is moeilijk te geven want het is nogal verschillend. Het is een hele uitdaging om voor een zendingsorganisatie te werken. Vooral op financieel gebied. Of je nu op het veld werkt of op kantoor, je moet voor je eigen ondersteuning zorgen. Vooral voor kantoorzendelingen is dit heel moeilijk omdat wij niets te tonen hebben aan de mensen. Zekerheid over het werk is er dus niet, maar God voorziet
.
Wat is volgens jou het belang van ERTS ? Wat kan ERTS betekenen in Vlaanderen?
ERTS is een belangrijk evangelisatiemiddel en kan volgens mij heel veel betekenen voor Vlaanderen. Om naar de radio te luisteren of tv te kijken bestaat er geen drempelvrees. Geïnteresseerden kunnen zonder ‘pottenkijkers’ naar ERTS kijken of luisteren. En als ze vragen hebben na de uitzending kunnen ze altijd naar de nazorgdienst bellen.

« terug