Home
TV
Radio
Over ERTS
Agenda
Reacties
Nieuws
Links
Medewerkers


Zoeken op ERTS

               ERTS medewerkers - detail
 
Jules WILMS
Jules WILMS - Boekhouding, uitwerken programmateksten

Afdeling: Diversen
Geboren in: 1939
Gehuwd met: Gilberte Poesmans
Ouder van: 3 kinderen
Geslacht: man
Beroep: gepensioneerd bakker
Hobby's: tuinieren en lezen
Bent u professioneel bij de media betrokken geweest?
Neen niet professioneel, Ik werk voor ERTS als vrijwilliger: ik typ de teksten van de radioprogramma’s en ook verwerk ik de boekhouding op computer, de inkomsten en de uitgaven!

Wat was uw beroepsactiviteit dan ?
Ik was bakker, en moest stoppen wegens gezondheidredenen, ik kon het nachtwerk niet meer aan.

Wat waren uw specialiteiten ?
Wij waren bekend om het dagelijks brood, op de natuurlijke manier of beter zoals vroeger. Onze pistolets werden op steen gebakken. Ook ons klein gebak was zeer gewild. Onze patisserie had ook een goede naam.

Waarom bent u van het 'gewone brood' overgeschakeld op het 'Levende Brood' ?
Wij zijn altijd op zoek geweest in alternatieve vormen, meditatie, ontspanningsvormen. Tot op een moment dat mijn vrouw terug kwam met het gezegde “ik heb Jezus gevonden”. Dit leek voor mij te simpel!!! Eerlijk gezegd zei ik toen: nu is mijn vrouw helemaal gek geworden. Ik heb haar toen ongeveer één jaar geobserveerd en zag hoe zij veranderde, in de positieve zin.
Ik heb toen de voorganger uitgenodigd, deze heeft mij heel het bekeringsverhaal uitgelegd en is ontgoocheld naar huis gekeerd. ’s avonds heb ik zitten nadenken over wat hij allemaal gezegd had. Tot dat Jezus zelf bij mij stond en Zijn bloedende handen en voeten liet zien. En ook Zijn tranende ogen, waarin ik zoveel liefde ervoer. Hij vroeg mij: ‘Wil je Mij een plaats geven in jouw leven?’
Geheel bewogen door Zijn liefdevolle uitnodiging, heb ik Hem aangenomen als Heer en Meester van mijn leven. Dat is nu 18 jaar geleden. De Heer heeft niet stilgestaan om in mijn leven te werken. Mijn leven was chaotisch en leeg, en nu kan ik zeggen dat Hij er altijd is en dat er grote veranderin-gen zijn in verschillende domeinen van mijn leven.

Wat zijn, buiten ERTS, uw huidige activiteiten ?
Ik ben nog betrokken bij Levend Water. We zijn oudste in een christelijke gemeente in Sint Niklaas.. Ik ben bezig met pastoraal (innerlijke genezing) ik volg een opleiding en werk mee in de vormingsweekends om mij verder te ontwikkelen.

Wat is volgens u het belang van de Evangelische Radio- en
Televisie Stichting ?
Het reddingswerk van de Heer Jezus bekend maken, mensen hoop en zin geven, dat het na dit leven niet af is, maar dat er ook het eeuwig leven is. Dat die boodschap beschikbaar wordt voor ieder die het horen wil.

U bent intensief met de verwerking van de radio-programma's bezig, omdat u de teksten op papier zet. Hoe gaat dat in zijn werk (en is het veel werk ?)
Dit gaat nu langs MP3, vroeger waren dit cassetten, dus luisteren, typen, herbeluisteren, en leesbaar maken, want gehoorde taal is heel anders dan schrijftaal. Of het veel werk is, hangt af van de sprekers, de ene is gemakkelijker verstaanbaar dan de andere.

Vallen u dingen op in de programma's ?

Er zijn sommige programma’s die me echt aan het denken zetten, de evangelisatie boodschap die er in zit. Waardoor ik mij aangesproken voel in mijn hart.

« terug