Home
TV
Radio
Over ERTS
Agenda
Reacties
Nieuws
Links
Medewerkers


Zoeken op ERTS

               ERTS Radio - Vorige uitzendingen
 
KRUISPUNTEN - 05-12-2014 om 20:02

Erwin en Leen Willems volgden 30 jaar geleden een lerarenopleiding. Sindsdien stonden ze maar zelden voor de klas. Toch vormen jongeren en onderwijs de rode draad in hun bestaan. Voeg daarbij een flinke scheut idealisme en een stevige dosis zin voor avontuur, en je hebt alle ingrediŽnten voor hun gevarieerd leven. Wij volgen dit echtpaar langs de kruispunten op hun levenspad Ö
Meer lezen »
Deze aflevering beluisteren »
HOOP IN VERDRIET - 05-11-2014 om 20:02

Begin november is doorgaans een tijd om de doden te herdenken. Maar buiten deze eeuwenoude traditie lijkt rouw in de maatschappij van nu veel minder aan de orde van de dag te zijn.
Rouwverwerking is in de eerste plaats werken. Maar hoe gaat dat in zijn werk, en hoe kan je iemand in een rouwproces helpen? Enkele jaren terug rijpte bij Jef en Herlinde de Vriese van het Centrum voor Pastorale Counseling het plan om een CD te maken met muziek en meditatieve teksten. Zo ontstond het project 'Hoop in Verdriet', speciaal bedoeld om mensen te helpen bij de verwerking van rouw. Het was in volle uitwerking van dit project dat bij Jef zelf chronische lymfatische leukemie werd vastgesteld. Dat betekende dus niet alleen anderen helpen, maar ook zichzelf.

Meer lezen »
Deze aflevering beluisteren »
THUISGEKOMEN - 01-10-2014 om 20:02

THUISGEKOMEN

Het leven van Sally Govaert uit Broechem kent wel een paar behoorlijke tegenslagen. Toen ze 9 jaar oud was, kreeg haar moeder borstkanker. Het werd een gevecht met de ziekte waar ze 11 jaar later uiteindelijk aan bezweek.
Sally trouwde, kreeg twee kinderen en werd toen zelf ziek. De dokters dachten dat het tussen de oren zat, maar uiteindelijk bleek het om de ziekte van Addison te gaan. Toen ze zich in Reiki, een alternatieve geneeswijze, stortte, leek het een tijd lang beter te gaan. Toch bleef haar leven leeg en dus ging Sally op zoek naar meer. Dat vond ze toen ze op haar zoektocht God ontmoette. Volledig genezen is ze nog altijd niet, maar haar leven heeft eindelijk zin gekregen Ö

Meer lezen »
Deze aflevering beluisteren »
Bekijk ook de oude uitzendingen in het archief »