Home
TV
Radio
Over ERTS
Agenda
Reacties
Nieuws
Links
Medewerkers


Zoeken op ERTS

               ERTS nieuws - In detail
 
CHERUT: OP WEG NAAR VRIJHEID - 02-07-2014

Cherut (www.stichtingcherut.be) is actief in de Antwerpse rosse buurt. De organisatie is ontstaan vanuit het verlangen contact te leggen met vrouwen die werkzaam zijn in de prostitutie. Johanneke Van Slooten: Vrouwen lieten ons toe in hun leven en we gingen met ze optrekken. We ontdekten een wereld van pijn, dwang, eenzaamheid en uitzichtloosheid.
We komen veel jonge vrouwen tegen die verhandeld zijn en uitgebuit worden, andere vrouwen bevinden zich in schrijnende situaties waardoor ze zich gedwongen voelen om in de prostitutie te gaan werken. De stap uit deze wereld is heel moeilijk.

Op straat bezoeken we vrouwen op hun werkplek om naar hen te luisteren en hen te leren kennen. We mogen vertellen dat ze waardevol zijn en gaan heel praktisch kijken hoe we hen kunnen helpen.
De afgelopen drie jaar hebben we vele vrouwen geholpen uit de prostitutie te stappen en een nieuw leven op te bouwen. We mogen ze helpen weer vertrouwen en hoop te vinden en hen bemoedigen zodat ze een beslissing kunnen maken.
Vrouwen hebben nood aan begeleiding en praktische hulp om hun leven op de rit te krijgen. Elke situatie is weer anders en we gaan samen op zoek naar mogelijkheden.
 

« terug
Meer artikelen in het nieuws archief »